Brood uit de oven

20150812_123740

 

Met brood wat “over” is, zoals stokbrood van de avond ervoor of brood dat te oud is om nog lekker te smaken, kan je prima (stok)brood uit de oven maken. Lekker als lunch of als borrelhapje. 

Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in de lengte door en bedek beide helften voor de lunch of in plakjes als borrelhapje.

Ik kijk altijd naar wat ik in de koelkast heb liggen en bedenk dan waarmee ik het brood beleg.

Lekker is met plakjes courgette en gorgonzola.

Of met plakjes tomaat, tuinkers of peterselie en oude kaas.

Of als een “tosti”, deze doet het altijd goed bij kinderen.

Of stukjes paprika en salami.

Of camembert of geitenkaas met honing.

10 minuten in de oven en klaar!

Zo heb een smakelijke lunch of een snelle borrelhap en als je groente als beleg gebruikt, krijg je hiermee al een deel van je groente binnen.

Als jullie nog favo variaties hebben, vind ik het leuk als je dat in een reactie laat weten!

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *