Bietenburger

Zin een hamburger maar dan anders, vegetarisch en gezond?
Dan zijn deze bietenburgers een heerlijk alternatief! En ze zijn zo gemaakt!

Nodig voor 4 burgers:
– 300 gram (gekookte) bieten;
– 1 kleine rode ui;
– 1 teentje knoflook;
– 1 ei;
– een handje (zelf) geraspte kaas;
– 1 tl tijm;
– 1 tl rozemarijn;
– peper en zeezout.

Snipper de ui en knoflook en doe deze in een kom. Sla het ei kapot boven de kom en rasp de kaas en de bieten.
Voeg de tijm en rozemarijn toe en naar smaak peper en een beetje zout.

Zet alvast een koekenpan met olijfolie op het vuur.

Kneed daarna alles in de kom door elkaar en vorm van het mengsel 4 ballen.

Druk de ballen een beetje plat en leg ze in de pan.

Niet te snel willen omdraaien want dan vallen ze uit elkaar!!

Laat ze op half hoog vuur 3-5 minuten bakken en draai dan heel voorzichtig met een spatel.

Bak ze dezelfde tijd en serveer op een broodje met bijvoorbeeld humus en veldsla.

Hmmmm

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *