Stoof-bock

Een heerlijk stoofgerecht voor als je de tijd hebt om te koken. De voorbereiding valt wel mee maar het vlees moet 3 uur stoven. Het hele huis gaat lekker ruiken, knus binnen terwijl het buiten guur herfstweer is, pruttelt het stoofvlees langzaam gaar in het bockbier.

Nodig voor 4 personen:
– 450 gram riblappen;
– 2 rode ui;
– 2 tenen knoflook;
– 1 tl tijm;
– 0.5 tl paprikapoeder;
– winterpeen;
– 1 prei;
– blokjes ontbijtspek;
– 1 flesje bock bier;
– 2 el meel;
– roomboter;
– peper;
– zeezout

Bak in een scheut roomboter de ontbijtspek, snipper de ui, knoflook en winterpeen (in de keukenmachine) en bak mee met de ontbijtspek.

Snijd de prei in repen en bak ook even mee.

Snijd ondertussen de riblappen in blokjes.

Haal het mengel uit de pan en laat nu een flinke klont boter smelten.

Bak hierin kort het vlees op hoog vuur om dicht te laten schroeien.

Voeg zeezout en peper naar smaak toe.

Schep dan de meel en de kruiden door het vlees en schenk het flesje bier erbij.

Laat het geheel warm worden tot het bijna kookt en zet dan de pan op een laag pitje om 3 uur zachtjes te pruttelen.

Voeg na 2 uur het groentenmengsel met spek aan de stoof toe.

Laat nog een 1 uur doorpruttelen.

De stoof is goed wanneer het vlees met 2 vorken makkelijk uit elkaar te trekken is.

Lekker met gekookte of gebakken aardappelen en geroosterde pompoen.

Jammie!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *