Zuurkool-gehakt ovenschotel

Winters weer vraagt om winterse gerechten. Het liefst makkelijk klaar te maken en low budget.

Deze zuurkool ovenschotel met gehakt is beide.

Nodig:
– zakjes kruidenzuurkool;
– 500 gram rundergehakt;
– aardappelschijfjes;
– zeezout;
– peper;
– koriander;
– paprikapoeder;
– nootmuskaat;
– geraspte (oude) kaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het zuur uit het pakje zuurkool lopen en zet de zuurkool, in een ovenschool met een laagje water 10 minuten in de oven om te stoven.

Zet een pan water op het vuur en kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor.

Rul de gehakt in een koekenpan met de kruiden.

Schenk de zuurkool in een vergiet om het water eruit te laten lopen.

Doe het gerulde gehakt in de ovenschaal. Verdeel hieroverheen de zuurkool.
Leg daarop de schijfjes aardappel en strooi er geraspte kaas overheen.

Zet het geheel 20-30 minuten in de oven tot de aardappelen een bruin randje hebben.

Eet smakelijk!

Ps. Voordeel van een ovenschotel is dat deze vooraf te bereiden is. Makkelijk voor een avond met weinig tijd!

20161205_183816

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *