Bananenbrood

Van de buuf 6 rijpe mini banaantjes gekregen, dus daar heb ik een heerlijk bananenbrood van gemaakt!

20170113_141611

Het recept is simpel, ik heb de keukenmachine gebruikt maar met de mixer of kloppen met de hand kan ook.

Nodig:
– 3 rijpe bananen (of 6 mini’s);
– 3 eieren;
– 150 gram boekweitmeel;
– 2 tl kaneel;
– 2 tl bakpoeder.

Eventueel extra:
– ongebrande noten;
– gedroogd fruit (rozijnen, krenten etc.);
– cacao nips.

Warm de oven voor op 180 graden.

Prak de bananen fijn in de beslagkom en klop daar 3 eieren doorheen tot een luchtig beslag.
Mix hier de overige ingrediënten en de eventuele extra’s doorheen.

Voor dit bananenbrood heb ik alleen een topping gemaakt van de gemende ongebrande noten en gedroogd fruit.

De noten en fruit heb met een koekenpan tussen 2 stukken keukenrol fijngeslagen. Dit kan ook eleganter met een kookhamer, maar die heb ik niet.

Vet een cakevorm van 20 cm in of gebruik bakpapier. Verdeel het beslag met een spatel in de cakevorm en zet in de oven.

Het bananenbrood is na 45 minuten in de oven klaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt!

Even laten afkoelen en smullen maar! Lekker als ontbijt of gezond tussendoortje.

20170113_150738

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *