Groente stoof met couscous

Dit recept kwam ik tegen op de Jumbo app wn heet eigenlijk “Marokaanse kikkerwertenstoof” maar omdat ik ras el hanout niet lekker vind, heb ik curry madras kruiden gebruikt. In het oorspronkelijke recept wordt 1 tl ras el hanout gebruikt i.p.v. curry madras kruiden en een snuf peper. Verder is het recept hetzelfde gebleven.

Nodig voor 4 personen:
– 275 gram couscous;
– 1 zak oosterse groente (400 gr);
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr);
– 1 blik kikkererwten (400 gr);
– 2 tl curry madras kruiden (Johnie de Boer);
– 3 el olijfolie;
– 1 snuf zeezout.

Maak de couscous klaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

Doe in een hapjespan of een wok de olijfolie en roerbak de oosterse groente 4 minuten.
Voeg de curry madras toe en bak 1 minuut mee.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en  spoel af. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten en stoof het geheel, met af en toe roeren, nog 4 minuten.

Serveren met de couscous.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *