Franse mosterdsoep

Soms is het gewoon lekker om te lunchen met soep. Zeker in het weekend, lekker met een tosti erbij.

Voor 2 personen:

  • 100 gram kruimige aardappel;
  • Groene deel bosui;
  • el olijfolie;
  • 1,5 el franse mosterd;
  • 0,5 liter groentebouillion.

Optioneel: gebakken spekreepjes

Doe de olijfolie in de pan en voeg hier in het stukken gesneden groene deel van de bosui aan toe. Bak even in de olie. Voeg dan de groentebouillion en de aardappels toe en breng aan de kook. Dan de mosterd erin en het geheel ongeveer 15 minuten laten koken.

Blender de soep tot een glad geheel. Eet smakelijk!

Tip. Zet water op in de waterkoker om deze sneller aan de kook te krijgen. Voeg de bouillion toe in de pan. Zo kookt de groentebouillion nog sneller en staat de soep snel op tafel.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *