Pasta met paprika-tomatensaus

Dit is een variant van de gehaktballetjes in tomatensaus. Eigenlijk is zelf pastasaus maken heel makkelijk en veel smakelijker dan de varianten uit een pakje. En het staat in 15 minuten op tafel!

Nodig voor de balletjes gehakt:

  • 500 gram rundergehakt;
  • 1 eierdooier;
  • 1 el gedroogde italiaanse kruiden;
  • 2 tl paprikapoeder;
  • 1/5 tl chilipoeder;
  • Peper en zout;

Voor de saus:

  • 1 rode paprika;
  • 1 gele paprika;
  • 1 blik tomatenblokjes;
  • 200 gram passata;
  • 3 el pijnboompitten;
  • 100 gram spinazie;
  • Peper en zout;

Kies een volkorenpasta die je lekker vindt en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.

Rooster zachtjes in een droge pan de pijnboompitjes.

Doe in een hapjespan een scheut olijfolie en zet zachtjes op het vuur.

Kneedt de kruiden en eidooier door de gehakt en rol er kleine balletjes van en bak ze in de hapjespan.

Snijd de paprika’s in kleine stukjes en bak met de balletjes mee.

Voeg de pijnboompitjes, tomatenblokjes en de passata toe.

Roer door en breng de saus aan de kook. Laat de saus 5 minuten koken.

Voeg de spinazie toe, roer door de saus tot de spinazie geslonken is.

Serveer met de pasta. Eet smakelijk.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *