Het weekend staat weer voor de deur! Tijd om heerlijk te ontspannen en lekker te eten.
Dit broodje hamburger staat binnen een kwartier op tafel en is meukvrij! Dus zonder zakjes en pakjes. En simpel te maken!
Hiervoor heb je nodig voor 4 personen:
– 500 gram rundergehakt;
– 2 tl kerriepoeder;
– 2 tl paprikapoeder;
– 1 el gedroogde Italiaanse kruiden;
– 1/2 tl chili poeder;
– zeezout en peper naar smaak;
– paneermeel;
– 4 Italiaanse bollen;
– veldsla;
– tomaat en
– rode ui, in ringen gesneden;
Kneed de poeders, kruiden en paneermeel door het gehakt. Maak hiervan 4 of 8 “hamburgers”, probeer het gehakt direct in de goede vorm te kneden. Maar druk het gehakt niet te stevig op elkaar.
Bak ze in de koekenpan (of op de BBQ).
Tip van mijn zwager zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken: Blijf er vanaf 😉
Laat de burger eerst 5 of 6 minuten rustig aan een kant bakken en draai deze maar 1 keer om. De andere moet dan nog een minuut of 3/4 en dan is de burger klaar.
Snijd ondertussen de broodjes open en beleg deze royaal met veldsla, plakjes tomaat en rode uit.
Zodra de burgers klaar zijn, beleg je de broodjes met 1 grote of 2 kleine hamburgers.
Serveren met eventueel saus naar keuze en met mes en vork want ze zijn te groot om zo op te eten.
Lekker in combinatie met gegrilde courgette en/ aubergine.
Eet smakelijk!