Aziatische rijstkoeken met kipkluifjes en tomatensalade

Dit is een heerlijk gerecht met rijst. Mijn kinderen zijn dol op rijstkoeken,  maar misschien dat dat vooral komt door het woord “koek” in de naam. Doordat ik de rijst al van tevoren gekookt heb (zie vorige blog), staat deze maaltijd in ongeveer 20 minuten op tafel. Reken anders op 10 minuten extra voor het koken van de rijst (volgens de aanwijzing op de verpakking). De kipkluifjes heb ik voorgekruid gekocht in de supermarkt.

Ingrediënten rijstkoeken:
– 250 gram gekookte zilvervliesrijst;
– 1 rode of gele paprika;
– 1 klein uitgelekt blikje mais;
– 3 lente-of bosuitjes;
– 1 tl sambal;
– 1 tl Madras currypoeder of 1 tl gemalen koriander (ketoembar);
– 4 eieren;
– 100 gram geraspte oude of belegen kaas;
– olijfolie om in te bakken.

Ingrediënten tomatensalade:
– 6 tomaten (ik heb 3 oranje en 3 rode gebruikt);
– 2 lente-bosuitjes;
– handvol rucola;
– 1 el lijnzaad-of olijfolie;
– zeezout en peper naar smaak.

20150826_170840Verwarm de oven voor op 220 graden om de kipkluifjes in te grillen.

Snij de paprika en de bosui in fijne blokjes en laat het blikje mais uitlekken. Meng deze ingrediënten met de sambal en de currypoeder in een mengkom. Breek de eieren en voeg de geraspte kaas toe.
Mijn advies is om zelf kaas te raspen want geraspte kaas uit een pakje is geen kaas. Kijk maar eens op de verpakking……

20150826_171437Doe de rijst bij het mengsel in de mengkom en schep de rijst er met twee eetlepels goed doorheen.

Leg de kipkluifjes verspreid in de oven en gril ze ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn.

20150826_173208

Verwarm daarna olie in de koekenpan en schep met 2 eetlepels een hoopje van het rijstmengsel in de pan. Druk de koek met de achterkant van een lepel platter. Bak ze ongeveer 3-4 minuten aan de ene kant en daarna 2 minuten aan de andere kant. Dit werkt hetzelfde als met (zelfgemaakte) runderhamburgers….niet te snel omdraaien anders vallen ze uit elkaar!

20150826_173220Leg de rijstkoeken in een schaal en ga verder tot het rijstmengsel op is.

20150826_173722

Maak ondertussen de tomatensalade. Snij de tomaten in blokjes en bosui in ringetjes. Meng ze met de rucola, olie, zout en peper.

 

Zodra de kip gaar is, de rijstkoeken serveren met de kip en salade. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *