Kipsandwich XL

Dit is een makkelijk te maken lunchgerecht. Het leuke hieraan is het delen. Je eet met z’n allen hetzelfde brood. Onderstaande is een voorbeeld. Je kan het brood beleggen met wat je lekker vind.

IMG_20150913_125824

Nodig:
– 400 gram kipfilet;
– kipkruiden;
– Turks brood;
– Gemende sla;
– Mayonaise;
– 1 tomaat in hele dunne plakjes;
– 1/2 komkommer in dunne plakjes;
– 1 fijngesneden bosui

Verwarm de oven voor 200 graden.
Kruid de kipfilet rondom met de kipkruiden. Je hoeft nog niet te snijden. Plaats de kipfilet op het rooster midden in de oven. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de kipfilet gaar is.

Haal de kipfilet uit de oven en leg het turks brood er 5 minuten in op 220 graden.

Snij de kip in dunne plakjes en laat afkoelen.

Zodra het turks brood klaar is, snij je deze open en smeer je de mayonaise op de onderkant. Beleg vervolgens met de sla, tomaat, komkommer en bosui.

Als laatst leg je de afgekoelde kip erop. Bedek het brood met de bovenkant van het Turkse brood en serveren maar met het broodmes in de aanslag!

Ook lekker met bijvoorbeeld avocado erbij. Of met zalm of bacon in plaats van kip.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *