Zelfgemaakte schnitzel

Heerlijk een schnitzel met aardappeltjes en groenten! Maar wist je dat in de kant en klare schnitzel in de supermarkt allerlei toevoegingen zijn gedaan? Alleen maar om de schnitzel beter te verkopen, zit er al suiker (of dextrose) in en dan moet de schnitzel ook nog langer houdbaar blijven. Hieronder een opsomming van de ingrediënten van een kant en klare kip schnitzel:

  • Kippenvlees 75%
  • paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout, kleurstoffen: annatto en paprika-extract)
  • water
  • raapolie
  • tarwebloem
  • zout
  • dextrose
  • geheel gehard palmvet
  • lactose (melk)
  • melkeiwit
  • stabilisatoren: E339 en E407a
  • voedingszuur: E331
  • zuurteregelaar: E640
  • rijsmiddel: E500

Nu is een schnitzel vrij makkelijk zelf te maken, waarbij je zelf kiest welke ingrediënten je gebruikt.

20151012_165627Wat heb je nodig voor 4 personen?
– Bakpapier en een koekenpan;
– Kipfilet 4 stuks (hoeven niet de grootste te zijn);
– (Boekweit)meel;
– Paneermeel;
– ei;
– peper en zout.

 

 

 

Stap 1: Leg de kipfilet ongeveer in het midden van een helft op het bakpapier. Vouw de andere helft eroverheen.

20151012_165803

Stap 2: Pak de koekenpan en sla hiermee de kipfilet zo plat als een schnitzel. Zelf vind ik dit altijd het leukste gedeelte, naast het opeten dan 😉 Herhaal dit bij elke kipfilet. En leg ze apart op een bord.

20151012_170025

Stap 3: Pak 3 diepe borden en doe in 1 bord de paneermeel, 1 bord het ei (losgeklopt) en in 1 bord de meel. Zet de koekenpan met een roomboter of olijfolie op een laag vuur.

20151012_170715

In het bord met meel doe ik altijd de kruiden. Als basis kan je volstaan met zout en peper maar wil je de schnitzel toch anders kruiden kan dat ook. Voor deze schnitzels heb ik extra als kruiden toegevoegd: Paprikapoeder, kurkuma, korianderblad, nootmuskaat en komijnpoeder. Wil je iets pittiger voeg dan chilipoeder toe aan de meel.

Haal de schnitzels eerst door de meel, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de paneermeel. Zodat de schnitzel een volledig gepaneerd jasje heeft.

 

20151012_171242 Leg de schnitzels direct in de pan. Zodra ze allemaal in de pan liggen kan het vuur iets hoger om de schnitzels aan te bakken. Laat ze daarna op een zacht vuurtje gaar worden.

 

De schnitzels zijn redelijk snel klaar. Voor een maaltijd kan je ze natuurlijk van te voren voorbereiden. Dit hoeft echter niet. Als je eerst de aardappels en groenten opzet, heb je daarna nog tijd genoeg om de schnitzels klaar te maken en te bakken.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *