Pittige curry met pompoen

Deze pittige curry met pompoen is lekker als bijgerecht bij een rijstmaaltijd. En pas op! Hij is echt pittig 😉 Wil je hem iets minder pittig, halveer dan de chilipoeder. Juist pittiger iets meer chili of voeg een halve rode peper (zonder zaadlijsten) toe.

Nodig:
– 400 gram pompoen;
– 1 prei;
250 ml kokosmelk (Go-Tan is suikervrij!);
– 1 teentje knoflook;
– 3 tl kerriepoeder;
– 2 tl chilipoeder;
– 1 tl koriander;
– zeezout naar smaak en
– Olijfolie.

Laat in een hapjespan (met deksel) een flinke scheut olijfolie warm worden en fruit hier de uitgeperste knoflook in. Snijd de prei in repen en bak in de olijfolie. Voeg de pompoen toen en bak al omscheppend mee. Na ongeveer 5 minuten de kokosmelk en de kruiden toevoegen. Roer de curry door en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de curry 15 minuten zachtjes door pruttelen.

Serveren met rijst of zelfgemaakte nasi.

Als je nog curry over hebt, kan je er de volgende dag soep van maken. Lekker bij de lunch of tussendoor.

Ik had voor 1 kom “soep” over. Warm hiervoor in een pannetje de restant van de curry op in een halve liter water en een half bouillonblokje. Roer af en toe door.  Pureer daarna met de staafmixer de soep tot een gladde massa.  Hier op de foto met een pan-tosti van pompoenpittenbrood. Nomnom….

20160106_130659

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *