Een lekker recept die het altijd goed doet. Balletjes gehakt in tomatensaus, lekker met pasta en spinazie maar bij een borrel te serveren.
Voor de balletjes gehakt:
– 500 gram rundergehakt;
– 1 ei;
– 25 gram geraspte parmazaanse kaas;
– 1 tl paprikapoeder;
– 2 tenen knoflook;
– 1 el Italiaanse kruiden (gedroogde peterselie, oregano, bieslook & basilicum);
– flinke hand paneermeel;
– peper en zout.
Voor de tomatensaus:
– 20 gram pijnboompitjes;
– blik van 400 gram tomatenblokjes;
– 1/2 blik water;
– 1 teen knoflook;
– 1 gesnipperde rode ui;
– 1/3 rode peper;
– 1/2 el Italiaanse kruiden en
– beetje peper en zout.
Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een bak en kneed alles goed door elkaar. Als de gehakt nog iets te plakkerig is, voeg dan nog wat paneermeel toe. Draai kleine ronde gehaktballetjes en braadt deze aan in een hapjespan met olijfolie.
Zet een pan met water op het vuur om (volkoren) pasta in te koken. Kies een pasta die je zelf lekker vindt en volg de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes.
Haal de balletjes gehakt uit de hapjespan.
Snipper de knoflook, ui en peper voor de saus. Fruit deze in de hapjespan waar het gehakt in heeft gezeten, voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Voeg dan de tomatenblokjes en het water toe. Roer door elkaar en breng aan de kook.
Voeg de pijnboompitjes toe (mix eventueel met een staafmixer de saus tot een glad geheel). Doe dan de balletjes gehakt terug in de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Optioneel: Wok intussen de spinazie.
Jummie mummie!!