Zo lekker om af en toe een hamburger te eten, helaas stopt het zo bekende fastfoodketen vanalles in het eten (frites met 14 ingrediënten…😠) en er moet altijd een stukje voor gereden worden.
Deze quaterpounder smaakt hetzelfde, zo niet lekkerder vanwege de verse ingrediënten, dan het orgineel en het kost minder tijd om hem te maken dan om naar de big M te rijden!
Nodig voor 4 personen:
– 4 hamburgerbroodjes met sesamzaad;
– 8 plakken cheddarkaas,
– 500 gram (slagers)rundergehakt;
– 1 gesnipperde rode ui;
– 4 augurk slices;
– tomatenketchup;
– mosterd;
– 1 tl paprikapoeder;
– 1 tl kerriepoeder;
– 1 tl mosterdzaad;
– peper en zeezout.
Kneed paprikapoeder, kerriepoeder, mosterdzaad, peper en zeezout door het gehakt en deel het gehakt in 4 porties.
Rol hier 4 ballen van en druk ze plat als een hamburger.
Zet de grillpan op het vuur, snijd de broodjes doormidden en gril ze in de pan.
Bak de hamburgers in een andere pan op matig vuur. Na 5 minuten keren.
Als de broodjes klaar zijn (lees: mooie grillstreepjes hebben), leg ze dan op een bord. Begin met op elk broodje een plak cheddarkaas. Leg daarna de hamburger erop en dan weer een plak kaas. Knijp er een toefje ketchup en mosterd op. Leg daarop de slice augurk en de gesnipperde ui. Dek af met de bovenkant van het brood.
Lekker met een salade en groentefrites uit de oven.