Categorie archief: Beweging

Weekmenu 2: Tussen het sporten door!

Voor regio Noord start vandaag de eerste schoolweek. En voor regio Midden start de tweede week.

De tijden voor de sportclubs zijn bekend, werkroosters gemaakt dus dat wordt een drukke week voor het gemiddelde gezin.
Want sporten is voor iedereen op een ander tijdstip, naast school en werk.

Onze week ziet er zo ongeveer zo uit met avondeten: Manlief is rond 7 uur/ half 8 thuis van het werk, eet dus altijd later….
Maandag moeten de boys trainen voor voetbal. De een om 5 uur en de ander om kwart over 7. Eten dus tussen de trainingen door.
Dinsdag heb ik zelf training en ben ik ongeveer 6 uur thuis. Ook handig als er dan snel iets op tafel staat…
Woensdag voetbal om kwart over 7 en donderdag om 5 uur.

Nu ik het zo schrijf, bedenk ik me dat het dit schooljaar voor ons nog wel meevalt. We kunnen elke avond ongeveer tussen 6 en 7 uur eten.

Tuurlijk loopt werk wel eens uit of veranderd er weer eens wat maar met goede voorbereiding, zet ik elke doordeweekse dag een gezonde maaltijd op tafel!

Maandag is altijd mijn vrije dag, de rest van de week werk gezellig ik bij mijn werkgever. Maandag bedenk en bereid ik onze week voor.

Werk je op maandag, dan is zondag ook een goede dag om voor te bereiden. Supermarkten zijn in de meeste plaatsen tegenwoordig ook op zondag open.

Ons weekmenu voor deze week is:
Maandag: tomatensoep met broodje pullet pork;
Dinsdag: Nasi met sperziebonen;
Woensdag: Aardappelkrieltjes in de schil met gehaktballetjes, rode bieten en pastinaak;
Donderdag: Iets met zalm en pasta (voor jullie een verassing,  recept volgt nog);
Vrijdag: P-dag.

Wat ik hieraan kan voorbereiden is op maandag soep alvast maken, meer dan nodig is, zodat deze snel op tafel staat en we de rest van de week een “reserve” portie in de koelkast staat voor calamiteiten of lunch.

De nasi is over van zondag, dus hoeft alleen maar opgebakken te worden in de wok. Met sperziebonen in de stoompan staat er zo een maaltijd op tafel.

Woensdag ben ik vroeg klaar met werken en heb ik tijd genoeg om te koken. De krieltjes leg ik ’s morgens wel alvast in een bak met water zodat ik ze makkelijker schoon kan boenen.

Donderdag wordt vervolgd….😋

Vrijdag is iedereen moe van de school, en werkweek. Dus airfryer aan en frites en snacks bakken terwijl we met een borrel gezellig de week doorpraten!

Ps. Kids suikervrije aanmaak uiteraard…

Please follow and like us:

Vakantiekilo’s 3

Zoals beloofd een update over de vakantiekilo’s!

Ik begon vol frisse moed aan het “ontgiften”, ’s morgens een glas lauw warm water met citroen. En gezond en puur eten…..

Zoals ik in mijn vorige blog (vakantiekilo’s 2) al schreef, was mijn motivatie om te gaan ontgiften een opgeblazen gevoel en pijn in mijn buik. Helaas verbeterde dat niet. De eerste dagen dacht ik nog “het duurt even voordat het weer goed gaat. En het zal wel met het ontgiften te maken hebben”. Nou niet dus…
Ik had gewoon iets onder de leden want ik bleef me misselijk en opgeblazen voelen.

Tijd voor het inzetten van zwaarder geschut…Om mijn buikje weer rustig te krijgen, ben ik aan een probiotica kuur gegaan. En dat heeft geholpen, na een week was ik van mijn klachten af en mijn buik die er 4 maanden zwanger uitzag, kreeg weer z’n eigen normale status.

Daarna begon mijn energie terug te komen! Heel fijn, want dan komt er ook meer activiteit uit 😉…. zoals op de foto hieronder, in actie tijdens een Obstacle run afgelopen weekend.

20150920_110030-1

Met het eindresultaat: Vakantiekilo’s kwijt!!

Nu zit ik weer in mijn eigen gezonde ritme met hier en daar een uitschieter. Het moet tenslotte ook leuk blijven!

In totaal heb ik er 6 weken over gedaan om weer terug te komen op mijn oude gewicht. Afvallen hoeft niet snel te gaan. Het gaat tenslotte om het aanpassen van (eet)gewoontes.

Wil je hierbij gericht advies of ondersteuning? Neem dan contact met mij op!

 

 

 

Please follow and like us:

Vakantiekilo’s 2

We zijn alweer een paar weken verder en helaas nog geen paar kilo lichter geworden…

Ik blijf nog een beetje in de vakantie-modus hangen door het lekkere weer in het weekend. Doordeweeks gaat het prima en kan ik me aardig netjes aan mijn gezonde eetregime houden. Maar in het weekend…iedereen is buiten, heerlijk in de tuin met vrienden. En ja dan gaat de BBQ weer aan en 1 drankje worden er…uhh nou….;-)

Ook met sporten zit ik nog niet in een goed ritme. Ik sport wel, loop ook mooie tijden als ik loop maar ik zit nog niet terug in mijn oude ritme.

En nu begon ik er vorige week zelfs last van te krijgen. Mijn buik is opgeblazen, ik heb flink wat pijn in mijn buik gehad. Ik merk dat ik moeier op sta en minder fit ben overdag.  Hier heb ik geen zin in, dus dat vraagt nu om een radicalere aanpak.

Met sporten ga ik mezelf niks opleggen. Zodra mijn energiebalans hersteld is, ga ik vanzelf weer meer doen.

Ik ga eerst ontgiften. En nee, niet met een sap-of vastenkuur dat is te zwaar naast een baan en een gezin met twee kinderen.  Maar door te kiezen voor zuiverende voeding.

Elke ochtend ga ik beginnen met een glas lauw water met een halve uitgeperste citroen. Citroen bevat een hoge dosis vitamine C en werkt zeer effectief bij het reinigen van de lever.

Minimaal 1 keer per dag wil ik een kop detox-thee van Zonnatura drinken met brandnetel en paardenbloem. Beide werken ook zuiverend.

Verder wil ik deze week een aantal kruiden in het eten gebruiken die ook bekend staan om hun zuiverende en vochtafdrijvende werking, dit zijn: Peterselie, koriander en  knoflook.

Groene bladgroenten zitten vol chlorofyl, dit helpt bij het verwijderen van gifstoffen. Deze week staat er daarom bij ons op het menu o.a. spinazie, boerenkool en rucola. Het beste is om deze groenten zo rauw mogelijk te eten om de werking te optimaliseren. Een groene smoothie is een prima manier om deze groenten binnen te krijgen.

Daarnaast ga ik veel water drinken en waterrijke groente en fruit eten. Variëren met allerlei kleuren op mijn  bord en als snack neem ik groente en fruit mee naar het werk.

Volgende week kom ik met een update of dat is gelukt! Tussendoor laat ik jullie uiteraard nog wel mijn eigen gerechten en recepten van deze week zien, die deze week dus in het teken staan van zuiveren en meer energie krijgen!

20150831_110426

Please follow and like us:

En weer in beweging

Wat kan het soms moeilijk zijn om (weer) in beweging te komen. Zeker na de vakantie!

De gezondheidsnorm is minimaal 30 minuten per dag matig intensief bewegen. En om aan de fitnorm te voldoen ook nog eens 3 keer per week minimaal 20 minuten intensief bewegen.

Maar hoe past dat in een druk (gezins) leven? 

30 minuten bewegen per dag moet te doen zijn. Wandelen, fietsen, trap lopen,  huishouden, tuinieren. Zelf fiets ik naar mijn werk, daar loop ik de trap op en wandel een rondje in de pauze. En ‘ s avonds wandel ik ook nog een rondje met de hond (mijn beurt).

En dan de fitnorm…Eerst is het belangrijkste om een sport te vinden die leuk is. Plezier en uitdaging is voor mij de grootste motivatie!

Ik heb plezier als ik met de hond door het bos ren. En een uitdaging om, toegejuicht door de kinderen, een Obstacle run te lopen of samen een Colorrun. Ontspanning en lenigheid door pilates en bodybalance.

En nee.. .ik red dit allemaal niet in 1 week. Ik wissel het af zodat het in de gezinsplanning past!

En af en toe plan ik een uitdaging zodat ik een doel heb om voor te trainen.

IMG_20150818_153315

 

Please follow and like us: