Snelle falafel “schelpen”

Deze falafel staat snel op tafel en is leuk om te serveren bij een groep eters of gewoon als avondeten.

Eerder heb ik ook al recepten van falafel gepost maar ik blijf (soms noodgedwongen) verschillende variaties uitproberen.
Deze keer kwam ik erachter dat ik niet alle kruiden meer los had….
Gelukkig had ik nog wel Curry madras kruiden van Jonnie Boer. Dit is een pot kruidenmix zonder zout, suiker en E-nummers.

Nodig voor de falafel:
– blik 400 gram kikkererwten;
– 1 gesnipperde rode ui;
– 2 fijngesneden tenen knoflook;
– flinke eetlepel curry madras kruiden;
– 1/2 tl kerriepoeder;
– 1/2 tl chilipoeder;
– sap van 1 citroen;
– 2 el (boekwijt) meel;
– snufje zeezout.

En voor de “schelpen”:
– 2 kroppen little gem sla;
– bakje cherry/ roma tomaatjes;
– 1/2 komkommer;
– 1 avocado.

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze af onder de kraan.
Doe de kikkererwten samen met de overige ingrediënten voor de falafel en pureer dit met de staafmixer tot een gladde massa.
Draai er vervolgens allemaal balletjes van ongeveer anderhalve centimeter en leg deze op bord.
Zet het bord in de koelkast om de falafel op te laten stijven.

Snijd ondertussen de achterkant van de little gem en haal de bladeren van elkaar.
Dit zijn de “schelpen” die gevuld gaan worden!
Was de bladeren en leg ze op een schaal.

Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer en avocado fijn.
Verdeel ze over de sla – schelpen.

Druk de falafelballetjes iets plat. Laat in een koekenpan olijfolie warm worden en bak hierin de falafel.

Serveer de falafel in de schelpen en garneer eventueel knoflooksaus.

20160615_181132

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *