Zoete aardappel fritata

Deze zoete aardappel fritata bestaat maar uit 4 ingrediënten!! Klinkt weinig maar smaakt echt lekker.

De fritata kan als ontbijt, lunch of als avondeten. Serveer er dan een frisse salade bij voor een complete maaltijd.

Nodig voor 1 fritata:
– 1 zoete aardappel;
– 2 eieren;
– 3 plakken panchetta;
– Italiaanse kruiden.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes. Breng water aan de kook (waterkoker) en kook de zoete aardappel 3-4 minuten.

Doe vervolgens een scheut olijfolie in de koekenpan en bak hierin de zoete aardappel.
Klop in een kom de 2 eieren los met een scheut water en peper. Zout is niet nodig omdat de panchetta al genoeg zout bevat.
Schenk het eiermengsel over de aardappels, strooi Italiaanse kruiden erover en leg hierop de plakken panchetta.

Zet het vuur zacht en laat het ei zacht stollen. Voor het omdraaien zachtjes de koekenpan schudden, laat de fritata, zodra deze loslaat, op een bord glijden en mik hem dan omgekiept weer terug in de koekenpan.

Bak de fritata nog enkele minuten aan deze kant.

Eet smakelijk!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *