Groente stoof met kip

Makkelijk en snel, soms is er geen zin of tijd om uitgebreid te koken of, zoals bij mij nu, is de inspiratie iets minder door de vakantiemodus 😉…..

Ik maak het mezelf dan ook niet moeilijk. Hup alles in één pan, stoven en klaar.

Kan ook prima op vakantie! Als er maar 1 of 2 pitjes beschikbaar zijn.

Nodig voor 4 personen:
– 1 courgette;
– 1 aubergine;
– 2 tomaten;
– 1 rode ui;
– 2 tenen knoflook;
– aardappelkrieltjes;
– 300 gram kipfilet;
– provençaalse kruiden;
– olijfolie, peper en zout.

Optioneel: geraspte oude kaas.

Doe een flinke scheut olijfolie in de hapjespan. Fruit hierin de uitgeperste knoflook en grofgesneden ui.
Voeg de blokjes kip toe en bak de kip rondom aan.

Doe hetzelfde met de aardappelkrieltjes.

Snijd de rest van de groente in grove stukken en bak mee in de hapjespan.

Strooi de provençaalse kruiden erover en voeg peper en eventueel een beetje zout toe.

Voeg een kopje water toe en zet het vuur zachter met de deksel op de pan.

Laat het geheel 15 minuten pruttelen. Schep af en toe om.

Eventueel de laatste minuut geraspte kaas toevoegen en laten smelten.

Eet smakelijk!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *