Zoete aardappel courgette sticks

Feestelijk om te serveren als bijgerecht. Door de groenten op een stokje te doen, ziet het feestelijker uit.

Dit bijgerecht heb ik in de oven gemaakt maar op de BBQ is het ook goed te bereiden!

Nodig:
– 1 grote zoete aardappel;
– 1 grote of 2 kleine courgette;
– olijfolie;
– 1 tl cayennepeper;
– 2 tl tijm;
– parmazaanse kaas;
– peper en (zee)zout.

Warm de oven voor op 220 graden.

Schil de zoete aardappel en was de courgette en snij allebei in plakken van ongeveer een halve centimeter.

Doe in een bak een scheut olijfolie en doe hierin de kruiden en zout en peper naar smaak. Wentel de schijven zoete aardappel en courgette hier doorheen.

Rijg de aardappelen en courgette om en om aan een satéprikker. Laat ruimte over tussen de schijven zodat ook de binnenkant kan garen.

Leg de stokjes op het rooster in het midden van de oven en laat ze 25 minuten bakken.

Dan de stokjes in een ovenschaal leggen en bestrooien met parmazaanse kaas.

Zet de schaal nog 5 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *