Pompoen-pastinaaksoep

Jammie een lekkere warme soep op een frisse herfstdag als lunch of avondeten. Soep kan altijd. Deze soep is ook nog eens supersnel klaar, slechts 20 minuten en hij staat op tafel!

Nodig:
1 teentje knoflook;
2 kleine rode ui;
400 gram voorgesneden pompoen;
2 pastinaken;
1/2 tl komijn;
1 tl kerriepoeder;
Peper naar smaak;
1 liter groentebouillon.

Hak de ui en knoflook in stukken en fruit deze in een scheut olijfolie in de soeppan.

Doe de pompoen in de pan en bak even mee. Snij de kop en de kont van de pastinaak en schil deze met een dunschiller. Snijd vervolgens in stukken en voeg toe in de pan.
Schenk het boullion erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat 10 minuten koken en voeg de kruiden toe.
Mix tot slot met de staafmixer de soep tot een glad geheel.

Eet smakelijk!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *