Een snelle hartige taart, lekker met courgette, bosui en basilicum.
Nodig:
– 5 plakken bladerdeeg;
– 1/2 courgette geraspt;
– 2 bosui, gesneden in ringetjes;
– 4 eieren;
– 100 ml (plantaardige) melk;
– 100 gram geraspte oude kaas;
– 1/2 el basilicum;
– peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de bladerdeeg over de bodem van een ovenschaal en zorg voor opstaande randen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de schaal 8 minuten in de oven.
Rasp de courgette en snijdt de bosui in smalle ringetjes.
Klop de eieren samen met de melk, basilicum, peper en zout los in een kom.
Rasp de kaas.
Verdeel de courgette over de bladerdeegbodem, strooi hierover de bosui en schenk daar het eiermengsel overheen.
Bedek met de geraspte kaas.
Zet de courgette taart nog 25 minuten in de oven op 150 graden tot het ei gestold is en klaar!