Quinoa salade met rucola

Eigenlijk bedoeld als salade voor de lunch maar op zo’n warme dag ook heerlijk als avondeten na een dagje strand.

Ik maak salades vooraf klaar en bewaar ze in een weckpot in de koelkast (tip van een collega) zo blijven ze een aantal dagen goed en zijn ze makkelijk mee te nemen als lunch. Of te gebruiken als makkelijke maaltijd.

Nodig voor deze salade:

– quinoa (afgekoeld/ koud)
– 1 rode paprika gesneden
– 2 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
– rucola
– lijnzaadolie
– peper en zout

In de weckpot beginnen met dressing van lijnzaadolie, zout en peper.
Belangrijk is om de dressing en de rest niet door elkaar te bewaren want dan trekt de dressing overal al in en zijn de groenten niet meer knapperig…..Vandaar de dressing onderin de pot.
Daarop de quinoa, paprika en bosuitjes en als laatste de rucola.

Voor het eten schudden en smakelijk eten maar!

foto van Voeding&kids.
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *