Pompoen-paprikasoep

Mijn plan was om paprika-tomatensoep te eten maar omdat ik ook nog pompoen had liggen, is dat gewijzigd naar pompoen-paprikasoep met ook een tomaat erin.

Nodig voor deze soep:

  • 400 gram pompoen;
  • 1 rode puntpaprika;
  • 1 tomaat;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 rode ui;
  • 2 laurierblaadjes;
  • takje tijm;
  • 1 blokje groentebouillon;
  • 1 liter water;
  •  peper en zout.

Snipper de ui en de knoflook en laat ze in de soeppan in olijfolie fruiten tot ze glazig zijn. Voeg hier de in blokjes gesneden paprika en pompoen toe en bak even mee.

Daarna de overige ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen.
20 minuten laten op een zacht vuurtje door laten pruttelen.

Vis eerst de laurierblaadjes eruit. Daarna met de staafmixer alles tot een glad geheel mixen. Eet smakelijk!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *