Tomaat-paprikasoep

Een pittig zoet soepje. Altijd lekker met koude, winterige dagen. Als lunch, voorgerecht of hoofdmaaltijd, soep smaakt altijd.

Nodig voor 2 hele grote kommen of 4 kleine kommen:
– 500 gram trostomaten;
– 3 rode puntpaprika’s;
– 1 rode ui;
– 1 teen knoflook;
– 1/2 rode peper;
– 1 tablet groentebouillon;
– 1 liter water;
– olijfolie;
– 1 el gedroogde Italiaanse kruiden;
– peper en zeezout.

Laat in de soeppan een flinke scheut olijfolie warm worden. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in de olie.
Snijd de tomaten grof in vieren en snijd de paprika’s en de peper in stukken nadat de zaadlijsten verwijderd zijn.
Bak de tomaten, paprika en peper kort mee met de knoflook en ui.
Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
Laat 20 minuten koken tot de paprika en tomaten zacht geworden zijn.

Giet nu het kookvocht af en bewaar deze.
Pureer met de staafmixer de tomaten, paprika, peper, ui en knoflook. Voeg hier steeds wat van het kookvocht aan toe, tot de soep de gewenste dikte heeft bereikt.

Pak nu een fijne zeef en een kom/ pan waar de zeef boven kan hangen.
Giet de soep door de zeef en wrijf zachtjes met de pollepel over de bodem van de zeef zodat de soep erdoor gaat. Je houd nu de vliesjes en het zaadjes uit de tomaten over in de zeef, gooi deze weg.

Voeg nu de Italiaanse kruiden, zeezout en peper toe. Maak de soep af door nog een keer met staafmixer de boel tot een glad geheel te maken.

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *