Beste wensen

Het nieuwe jaar is begonnen, de tijd van goede voornemens! Afvallen, gezond eten, stoppen met roken en noem ze maar op…Zelf geloof ik niet in goede voornemens, wat is nu anders op 1 januari dan iedere andere willekeurige dag van het jaar? Voornemens om iets te veranderen kunnen altijd, de kracht voor verandering moet vanuit jezelf komen. En het kost tijd om iets veranderen. Gun die jezelf ook. Soms lukt het helemaal zelf om iets te veranderen en soms is hiervoor hulp nodig. Durf deze dan ook te vragen.

Ik wens iedereen een goed en gezond 2016 toe! Maak er een mooi jaar van waarin je geniet van mooie momenten, jezelf de kans geeft om je te ontwikkelen en goed voor jezelf zorgt met lekker eten en ontspanning.

Ook dit jaar blijf ik simpele en gezonde recepten met jullie delen. Of het nu een goed voornemen is of niet, gezonder gaan eten kan altijd en hoeft niet moeilijk te zijn. Ik ben echt geen keukenheld maar houd wel van lekker eten. Mijn nieuwe (be)proevingen zal ik in 2016 met jullie blijven delen via Voeding & kids. Ik hoop dat jullie me blijven volgen en dat er nieuwe volgers bijkomen!

Hier alvast het eerste recept voor het nieuwe jaar, geïnspireerd door een recept van Francesca kookt. Weer simpel, lekker van smaak en door deze zoete aardappel door de kinderen gewaardeerd!

Omelet met zoete aardappel, spinazie en feta:

Nodig voor 2 a 3 personen:
– 1 grote zoete aardappel (bataat);
– 200 gram spinazie;
– 1 rode ui;
– 1 teentje knoflook;
– 2 eieren;
– feta;
– olijfolie, peper en zout.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken. Zet een pan water op het vuur en kook de bataat zo’n 5 minuten tot deze gaar is.

Snipper de ui en pers de knoflook. Laat in de hapjespan olie warm worden en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg daarna hand voor hand de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Als alle spinazie geslonken is, uit laten lekken in een vergiet.

Was de hapjespan af en vet daarna met een kwast in met olie.

Klop de 2 eieren met een scheut water luchtig in een schenkbeker met peper en zout naar smaak.

Leg op de bodem plakjes zoete aardappel, verdeel daarna een deel van de spinazie eroverheen. Giet de helft van eiermengsel in de pan. Brokkel hier feta overheen.
Begin daarna weer opnieuw vanaf de plakjes aardappel en rond af met het eiermengsel en feta.

Laat de omelet op een zacht vuur langzaam stollen met de deksel op de hapjespan.
Als de omelet gestold is kan deze gedraaid worden om nog heel even aan de andere kant te laten bakken. Gebruik hiervoor de deksel van de pan.
Met een spaan kan je de randen van de omelet iets maken van de pan, laat daarna de omelet op de deksel glijden en werp deze nu omgekeerd in de pan. Dit is de grootste uitdaging van dit recept, dus schrik niet als er een klein stukje omelet in de pan achterblijft.

Eet smakelijk!

20151228_171732

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *