Winterse omelet

Deze omelet is een hartige warme winterse hap! Lekker als  avondmaaltijd of als lunch.

Nodig: 1 pastinaak, 150 gram champignons, 150 gram gerookte spekreepjes, 25 gram roomboter, 4 eieren, scheut (haver/rijst)melk, tijm en peper.

Bak de spekjes uit in een kleine koekenpan.

Laat in een koekenpan (25 cm) met schuine kanten de roomboter smelten. Schil de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Smoor de pastinaak in de roomboter. Was de champignons en snijd deze ook in kleine blokjes en voeg bij de pastinaak. Laat meesmoren in de boter, tot ze beide zacht zijn.

Klop in een kom de eieren met een scheut (haver) melk, 1 el tijm en gemalen peper.

Voeg de spek bij de pastinaak en champignons. Hussel door elkaar en schenk het eiermengsel eroverheen.

Rasp de oude kaas over de omelet heen. Zet het vuur laag en laat de omelet zachtjes stollen.

Voor het omdraaien heb je een deksel of een groot bord en een beetje handigheid nodig. Maak met een spatel de randen van de omelet los en beweeg zacht de koekenpan heen en weer zodat de omelet los komt van de bodem. Laat dan de omelet op een deksel (Of bord) glijden en keer hem om in de pan.

Bak de omelet nog 5 minuten aan de andere kant tot de kaas een mooi korstje heeft gevormd.

Zelf heb ik de omelet gegeten als avondeten met een gevulde salade en brood.
Eet smakelijk!

20160118_174051

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *