Romige tomatensoep

Wel een lekker recept maar geen foto….De kom (en de pan) was leeg voordat ik eraan dacht.

Dan maar delen zonder foto! De soep zal er niet minder om smaken 😉. Hij is romig geworden door het toevoegen van de pastinaak.

Nodig voor deze soep:

– 2 tenen knoflook;

– 1 rode ui (gesnipperd);

– 8 rijpe trostomaten;

– 1 pastinaak;

– rode puntpaprika

– 1 liter groentebouillon;

– 2 laurierblaadjes;

– 2 tl tijm;

– gemalen peper.

Haal het kroontje van de tomaten en halveer ze. Ontvel de tomaten door ze in een bak met kokend water te leggen en vervolgens na 3 minuten koud af te spoelen.

Zet ondertussen de soeppan op met een scheut olijfolie. Pers de knoflook en snipper de ui. Laat ze in pan even fruiten. Voeg de ontvelde tomaten toe, roer de ui en knoflook erdoor en laat even bakken.

Haal de kop en kont van de patinaak en schil deze.  Snijd in kleine blokjes en voeg aan de pan toe.

Halveer de puntpaprika in de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Maak ook hier kleine blokjes van en doe ze in de pan.

Bak het geheel al roerend een minuutje en voeg dan de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.

Voeg de tijm en laurierblaadjes toe en laat de soep 20 minuten pruttelen.

Nu begint het huis alvast heel lekker te ruiken …☺

Haal na 20 minuten de pan van het vuur en vis de laurierblaadjes eruit.

Mix de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Zeef daarna met een schuimspaan de “stukjes” eruit. De soep is klaar om opgediend te worden.

Wij hebben hem gecombineerd met verse worst maar hij kan ook geserveerd worden met balletjes gehakt.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *