Quinoa met gewokte groenten (supersnel aan tafel!)

Weinig tijd en toch gezond eten? Deze maaltijd staat met een kwartier op tafel!
Je kan kiezen om er vlees bij te eten maar op zich is dat niet nodig omdat de quinoa eiwitten, vezels, B-vitamines, E-vitamines en de mineralen magnesium, ijzer en koper bevat. En dan daarbij natuurlijk nog de vitamines uit de verschillende groenten!

Nodig:
– 1,5 (Senseo) kopje quinoa;
– 500 gram spruiten;
– 1 courgette;
– 1 rode puntpaprika;
– 1 kleine prei;
– 2 tenen knoflook;
– olijfolie;
– sojasaus (kikkoman is suikervrij!);
– 1 tl kurkuma;
– (zee)zout en peper.

Zet de stoompan en een pan met water alvast op een hoog vuur. Was en snijd de spruiten en doe deze in de stoompan. Stoom ze ongeveer 5 minuten.

Was ondertussen de quinoa met lauwwarm water in een fijne zeef en doe de quinoa dan in de pan met water, zodra het water kookt, 12 minuten zachtjes laten doorkoken. De quinoa verdrievoudigd zich in hoeveelheid tijdens de kooktijd, dus lijkt anderhalf kopje weinig? Geloof me dat is het niet!

Pers de knoflook en doe deze samen met een scheut olijfolie en een scheut sojasaus in de wok. Zet de wok op een laag vuur en voeg de kurkuma toe. Roer met een spatel door.
Snijd de courgette in plakken en de plakken in vieren en doe deze in de wok.
Zet het vuur half hoog en schep de courgette een keer om. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Haal de kop en de kont van de puntpaprika en snijd deze in de lengte in 4 stukken en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika verder in grove stukken. Voeg de paprika toe in de wok en schep het geheel om.
De prei in ringen snijden en toevoegen bij de rest van de groenten. Wok het geheel samen, af en toe omscheppend, zo’n 5 minuten.
Voeg op het laatst de gestoomde spruiten toe en wok samen nog een minuut of 2-3.

Ondertussen is de quinoa klaar, giet deze af en laat even uitlekken. Haal de wok van het vuur en roer de quinoa door de groenten heen.

Aan tafel!!

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *