Spitskool taco met avocado en maïs

Deze salade ligt makkelijk en snel op het bord, zit bordevol vitamines en heeft een lekkere bite.

Nodig per portie:
– 1 blad spitskool/ sla;
– 2 el maïs;
– 1/2 avocado;
– 1 tomaat;
– handvol pijnboompitten;
– 1/2 bosui;
– handvol rucola;
– tabasco  (saus).

Zet een droge koekenpan op het vuur. Rooster hierin de pijnboompitten en de maïs. Schud tijdens het roosteren regelmatig de pan.

Was ondertussen het blad spitskool en leg deze op een bord.

Snijd ondertussen de avocado, tomaat en bosui in kleine stukjes.

Vul de helft van het blad spitskool met de pijnboompitten en maïs. Voeg hier de avocado, tomaat en bosui aan toe en druppel hier de tabasco overheen. Maak af met de rucola.

Vouw tenslotte het blad als een taco en je kan de salade zo uit het handje eten.

Lekker als lunch of avondeten met bijvoorbeeld gegrilde kip erbij.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *