Zoete aardappelkoeken

Vorige week waren we in Manchester en heb ik zoete aardappel als “Engels” ontbijt gegeten in een restaurant. Toen gecombineerd met gepocheerde eieren, spinazie, bacon en avocadospread. Een erg lekker recept, helaas kreeg ik het recept van de zoete aardappelkoeken niet mee. Maar hierbij wel de foto: 20160306_114115

Maar geïnspireerd door het idee ben ik zelf gaan expirimenteren. Met een smaakvol resultaat!

Nodig voor 4 personen als bijgerecht:
– 500 gram zoete aardappel/bataat (1 grote of 2 kleine bataten);
– 1 gesnipperde rode ui;
– 2 uitgeperste teentjes knoflook;
– 50 gram licht geroosterde pijnboom-, zonnebloem-, en pompoenpitten;
– 2 eieren;
– 2 el havermout;
– 2 tl rozemarijn;
– 2 tl tijm;
– peper en zout.

Rooster in een droge koekenpan de pitten.
Schil de zoete aardappel en rasp deze fijn boven een kom.
Voeg de overige ingrediënten toe en breek de eieren in de kom. Daarna de pitten toevoegen en het geheel voorzichtig door elkaar roeren met twee eetlepels. Naar smaak peper en zout toevoegen.20160314_160913

Laat in een koekenpan een eetlepel kokos,-of olijfolie warm worden.
Pak nu met de twee eetlepels een schep zoete aardappelmengel en laat het als een hoopje in de koekenpan zakken, druk vervolgens plat met de bolle kant van de lepel. Ga door tot de koekenpan vol is.20160314_160943

Na ongeveer 5 minuten omdraaien en aan de andere kant bakken.

Wij eten deze zoete aardappelkoeken op z’n Hollands als bijgerecht bij het avondeten en niet als ontbijt….alhoewel als er straks nog iets van over is…wie weet morgenochtend😉.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *