Gepocheerde eieren

Sinds ik een weekend in Engeland geweest ben, ben ik fan van gepocheerde eieren.

Eieren pocheren is eigenlijk een ei koken zonder schil. Ik heb een aantal keren een filmpje op de website van de Allerhande gekeken voordat ik het zelf ging proberen. Inmiddels heb ik het aardig onder de knie 😉.

Toast met een gepocheerd ei en spinazie:
Dit ontbijt bestaat uit toast, spinazie, kaas en een gepocheerd ei.

Vul de waterkoker en zet deze aan.
Doe het gekookte water met een scheut azijn in een pan.

Kies brood wat je lekker vindt en smeer beide kanten in met ongezouten roomboter.
Doe het brood in het broodrooster of rooster op half vuur in de koekenpan.

Leg het broodje op een bord en gebruik eventueel dezelfde koekenpan om een paar flinke handen spinazie in te laten slinken in een scheut olijfolie.

Breng het water met azijn in de pan aan de kook (dat gaat snel omdat het water uit de waterkoker komt).
Roer met een pollepel in het water zodat er een flinke draaikolk ontstaat.
Breek een ei in het midden van de draaikolk. Laat deze 3 minuten stollen voor een zacht gekookt ei.

Verdeel de spinazie over de toast en rasp hier kaas overheen.

Met een schuimspaan kan je ei uit het water halen. Leg deze op de spinazie. Beetje peper en zout erover en klaar!

Jummie! Een ontbijt waar alles al in zit!

Koolhydraten, vezels en vitaminen = brood, spinazie (o.a. ijzer, calcium, B-vitamines)
Eiwitten = ei (bevat alle essentiële eiwitten)en kaas
Vetten = roomboter en olijfolie

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *