Salade met rijst

Tegenwoordig is er een mix te koop van zilvervliesrijst, quinoa en granen. Een stuk goedkoper dan quinoa en lekker voor de variatie.

Met warm weer eten wij graag een salade. Soms met een beetje vlees van de BBQ erbij.

Voor deze salade is nodig:
– 150 gram zilvervliesrijst/quinoa/granen (alleen quinoa is ook lekker);
– 3 trostomaten;
– 1 komkommer;
– 4 stengels bosui;
– 50 gram rucola;
– een handje gemengde pitten;
– lijnzaadolie (natuurlijke omega-3);
– zeezout en peper.

Kook de rijstmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat vervolgens afkoelen of spoel af met koud water zodat het snel afkoelt….

Bak in een droge koekenpan de pitten. Schud tijdens het bakken een paar de pan.

Was en snijd de tomaten, komkommer en bosui fijn en doe deze in een salade-schaal.

Voeg hier de rijstmix, pitten en rucola aan toe en een flinke scheut lijnzaadolie. Als laatste peper en zout naar smaak.

Schep alles door elkaar en klaar is deze salade! Simpel, makkelijk, snel en voedzaam!

Tip: Hij combineert erg lekker met chipolata-worstjes!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *