Flespompoen met quinoa

Dit is een volledige vegetarisch maaltijd die in 25 minuten op tafel staat.

Ingrediënten:
– 1 fles pompoen;
– half bakje cherry tomaatjes;
– 125 gram champignons;
– 150 gram bladspinazie;
– 1 koffiekopje quinoa;
– 2 teentjes knoflook;
– 1 el provençaalse kruiden (gedroogde basilicum, peterselie, dragon, tijm, oregano en rozemarijn)
– olijfolie;
– peper en zout.

Warm de oven voor op 200 graden.
Snijd de flespompoen net boven de bolling doormidden. Snijd vervolgens de schil eraf en halveer ze. Schraap met een lepel de pitjes eruit.
Snijd vervolgens de pompoen in blokjes.

Was de tomaatjes eb halveer ze. Plet met het mes de teentjes knoflook.

Giet een scheut olijfolie in een ovenschaal, doe hier de geplette knoflook in en peper en zout.

Hussel hier de pompoen en tomaatjes doorheen. Zet 20 minuten in de oven.

Was de quinoa en breng met 1 1/2 kopje water aan de kook. Laat de quinoa 8-10 minuten koken. In deze verhouding trekt alle water in de quinoa en zwelt de quinoa op. Het wordt bijna 3 keer zoveel!!

Was de champignons en snijd ze in vieren. Doe een scheut olie in de wok en bak hierin de champignons. Voeg hand voor hand de spinazie toe en bak deze mee tot ze geslonken is.

Doe daarna de quinoa, pompoen en tomaatjes (zonder de knoflook) met de provençaalse kruiden in de wok en hussel alles door elkaar.

Bak er eventueel voor niet vegetariërs (de mannen😉) een stukje vlees bij.

Eet smakelijk!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *